Pesten op school nog altijd pijnpunt

Door Vera Celis op 13 juli 2018, over deze onderwerpen: Pesten op school

Één op de twee jongeren geeft aan dat ze ooit al eens gepest zijn geweest. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die masterstudenten aan de UGent hebben verzameld tijdens een bevraging bij 1.600 Vlaamse scholieren tussen 12 en 18 jaar. Eveneens zorgwekkend: één op de vijf jongeren geeft aan dat ze zelf al eens iemand hebben gepest.

Pestexpert Gie Deboutte maakte een scherpe analyse in de krant (HLN, 14 juni 2018): “Er is dringend nood aan professionalisering. Op een recente vorming vroeg ik aan zo’n 300 leerlingenbegeleiders: ‘Wie geeft zijn school een 7 op 10 of meer voor het antipestbeleid?’ Amper 15 aanwezigen staken hun hand in de lucht.” Dit is zonder meer een ernstige vaststelling. Immers, slachtoffers van pestgedrag moeten kunnen vertrouwen op de kordate en professionele begeleiding van leerkrachten. Op dit moment kunnen niet alle slachtoffers hierop rekenen.

Naar aanleiding van deze nieuwe feiten stelde Vera Celis een parlementaire vraag aan minister van Onderwijs Hilde Crevits. Herbekijk hier de beelden van de commissie Onderwijs:

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is